AR og VR

Augmented Reality (AR) og Virtual Reality (VR) er begreper som er mye i vinden i dag. Men hva betyr det og hva er det egentlig? 

Fra å være en teknologi som man har brukt mye i spill, har man de siste årene utviklet AR og VR teknologien til å brukes innen store sektorer som utdanning, industri, reise, bygg- og eiendom og helse.

Med Augmented Reality (AR) er det mulig å legge til virtuelle elementer til den virkelige verden. Med denne teknologien er det mulig å se for seg objekter som ikke er fysisk tilstede i rommet. Et nettbrett eller en mobiltelefon kan brukes som en enhet for AR. Man peker kameraet til mobilen mot en lokasjon og ser på mobilskjermen. Skjermen vil vise den virkelige verden i tillegg til et eller flere virtuelle objekter.

Med Virtual Reality (VR) så er man utelukket fra den virkelige verden og er oppslukt i en virtuell verden. HTC Vive og Oculus Rift er to VR systemer. Begge systemene inneholder et headset, to kontrollere og sensorer. Sensorene registrere lokasjon og rotasjonen til headsetet og kontrollerne. I headsetet ser man kun den virtuelle verden og med kontrollerne kan man manøvrere seg i denne verdenen.

VR er et fantastisk verktøy å bruke i mange situasjoner, enten innen bygg og eiendomsbransjen, helse, opplæring og utdanning, reise og opplevelser, prosjektering og mange andre områder i samfunnet.I

Innen AR teknologi skjer det nå utrolig mye spennende. I olje & gass industrien, prosessindustrien og bygg- anlegg brukes AR for eksempel mer og mer innen drift- og vedlikehold. Innen helsesektoren, utdanning, trening- og opplæring, byplanlegging og til eiendomsutvikling ser vi at AR blir brukt mer og mer.

Dersom du er interessert i hvordan AR og VR kan brukes i din virksomhet, tar vi gjerne en uforpliktende prat.

 

Ta kontakt

Nysgjerrig på Egde Consulting som samarbeidspartner?

Kontakt oss for en hyggelig prat.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Terje Løvås vei 1, 4879 Grimstad
Gravane 16, 4610 Kristiansand

Kontakt oss

Kundeservice

Firmafakta og kredittvurdering fra Bisnode

Terje Løvås vei 1, 4879 Grimstad
Gravane 16, 4610 Kristiansand

378 00 000 
Kontakt oss
Firmafakta og kredittvurdering fra Bisnode