Egde - Forretningsmessig innovasjon

Forretningsmessig innovasjon

De nyskapende ideene har størst sjanse for å overleve på innsiden av eksisterende virksomheter.

I forbindelse med nedgangen i olje- og gassektoren er det et stort fokus i regionen på startups, gründere og nyetableringer. Man ser etter utspring, og virkemiddelapparatet er aktive til å støtte opp. Det er veldig bra, men minst like viktig er det å ha fokus på å fremme innovasjon og nyskaping i eksisterende virksomheter og næringer. Forskning og statistikk viser at de nyskapende ideene har størst sjanse for å overleve på innsiden av eksisterende virksomheter, og at den største innovasjonskraften finnes i etablerte virksomheter.

Innovasjon kobles typisk til entreprenørskap mens endringer i eksisterende næringer og virksomheter kalles ofte omstilling. Ordet omstilling signaliserer at behovet for å endre allerede er der – ofte på overtid. Innovasjon og intraprenørskap oppmuntrer til å være proaktiv og offensiv i det å utforske mulige behov, forbedringer og vekstområder. Begrepet «intraprenørskap» brukes på det som kan oppsummeres som utvikling og innovasjon innenfor eksisterende virksomheter.

Vi i Egde Consulting jobber kontinuerlig med å utvikle nye forretningsområder både for oss selv og våre kunder. Vi har derfor stor nytte av å være med på Innoventus Sør sitt program for «Forretningsmessig innovasjon» som har fokus på nettopp å utvikle forretningsideer som kan lede til knoppskytinger eller gjennomgripende innovasjoner i den eksisterende bedriften. Vi deler gjerne vår erfaring og innsikt med flere!

Stikkord:

#digitalisering #innovasjon #innsikt #teknologi #tjenester

Del

Relaterte artikler

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Terje Løvås vei 1, 4879 Grimstad
Gravane 16, 4610 Kristiansand

Kontakt oss

Kundeservice

Firmafakta og kredittvurdering fra Bisnode

Terje Løvås vei 1, 4879 Grimstad
Gravane 16, 4610 Kristiansand

378 00 000 
Kontakt oss
Firmafakta og kredittvurdering fra Bisnode