Arendal Kodeklubb

Lego Mindstorm sett til Arendal Kodeklubb

Torbjørn Seierstad i kodeklubb fikk overrakt utstyret under en uhøytidelig seremoni i Egdes lokaler.

Egde Consulting har et uttalt mål om at vi skal være aktivt engasjert i økt digital kompetanse og interesse blant unge, og ønsker derfor å legge til rette for aktivitet i kodeklubbene på Sørlandet. Først ute er Arendal Kodeklubb som er en særdeles veldrevet kodeklubb i regionen med Torbjørn Seierstad i spissen. Fredag mottok han 10 Lego Mindstorm sett som hans klubb får disponere til sine aktiviteter.

«Lego Mindstorms er veldig allsidig og passer alle aldersgrupper. Du kan starte å lære programmering i veldig ung alder og det er gøy for foreldre å være med, selv om de ikke ønsker å programmere. Her lærer barna koding i praktisk bruk og hva som skjer med koden de lager. Det er veldig lav terskel for å komme i gang med Lego Mindstorms og man kan bruke det svært avansert hvis man ønsker.

For oss i Kodeklubben i Arendal har disse settene vært dyre å skaffe seg på egenhånd og da er det fantastisk å få hjelp fra Egde til innkjøp av hele 10 sett. Dette vil glede mange barn, ungdommer og voksne i mange år – tusen takk!» sier Torbjørn Seirstad i Arendal Kodeklubb.

«For oss i Egde er det kjempegivende å kunne være med og bidra til å øke interessen og forståelsen av teknologi blant de unge i regionen. Den teknologiske utviklingen går fort og preger bortimot alt rundt oss både på jobb og fritid, og da er det viktig å forstå hvordan ting henger sammen. Det arbeidet som de frivillige i Arendal Kodeklubb legger ned er derfor utrolig samfunnsnyttig og viktig» sier Gisle Stavland i Egde.

Utover Arendal Kodeklubb så er også to av Egdes ansatte i gang med å få Grimstad Kodeklubb i gang igjen. I tillegg til utgifter til utstyr så er man nemlig avhengig av nok voksne til å koordinere aktivitetene og lære de unge sammenhengene. Det har også vært dialog med Kristiansand Kodeklubb men der avventer man innkjøp av utstyr til ny koordinator er på plass.

Egde ønsker å komme i kontakt med andre kodeklubber i regionen og oppfordrer til slutt alle å besøke Arendal Kodeklubbs nettsider på arendalkodeklubb.no for å se mer på hva de gjør.

Stikkord:

#barn #egde #innovasjon #kompetanse #samfunnsengasjerende #sørlandet #teknologi #ungdom

Del

Relaterte artikler

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Terje Løvås vei 1, 4879 Grimstad
Gravane 16, 4610 Kristiansand

Kontakt oss

Kundeservice

Firmafakta og kredittvurdering fra Bisnode

Terje Løvås vei 1, 4879 Grimstad
Gravane 16, 4610 Kristiansand

378 00 000 
Kontakt oss
Firmafakta og kredittvurdering fra Bisnode